HAKKIMIZDA

Misyon

AROMADER tıbbi veya kozmetik değeri olan, tamamen doğal içerikli aromatik bitkiler ve bu bitkilerden faydalanan aromaterapi disiplini üzerine çalışmaktadır.

AROMADER Aromaterapi Derneği’nin temel amacı ve faaliyet alanı, Türkiye’de aromaterapi alanında kamuoyunda farkındalık yaratmak, eğitim ve seminerlerle aromaterapinin hem uzmanlar hem de geniş kitlelerce bilinirliğine katkı yapmaktır.

AROMADER aromaterapi uzmanlarının, sağlık profesyonellerinin ve aromaterapiye ilgi duyan amatörlerin bir araya geldiği bir platform sağlamaktadır. Sadece ülkemizde değil dünyada da bitkisel sağlık çözümlerinin her derde deva olarak bilinçsizce pazarlandığı dikkate alındığında AROMADER aromaterapi disiplinin hem kamuoyunda doğru algılanması hem de doğru uygulamalar ile yaygınlaşması misyonunu yerine getirmektedir.

Derneğin daha geniş perspektiften misyonu ve hedefi ise, Türkiye’nin aromatik bitkiler ve aromaterapi alanındaki yüksek potansiyelinin hayata geçirilmesi ve Türkiye’nin ekonomik gelişiminde katma değerli bir alana dönüşmesinde fikir önderliğini üstlenmektir.

Bu çalışmalar sırasında, AROMADER aromatik doğal maddelerin kullanıldığı 5 ana konu ile ilgilenir.

1. Aromatik bitkilerden doğal yöntemlerle elde edilen uçucu yağların iyileşme ve tedavi amaçlı kullanımı: Aromaterapi
    • Türkiye’de Aromaterapi alanında; hem sağlık profesyonelleri hem de halk seviyesinde bilinç oluşturarak, toplum sağlığının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak.
    • Aromaterapinin doğru bilinmesi ve uygulanması için konuyla ilgili eğitimler, seminerler ve kongreler organize etmek.
    • Aromaterapi ile ilgili dünyada yapılan çalışmaları yakından takip ederek bu bilgileri ilgili platformlarda paylaşmak.
    • Türkiye’nin aromaterapi alanında önde gelen ülkelerden biri haline gelmesi için araştırma ve geliştirmeye yönelik inceleme ve çalışmalar yapmak.
    • Türkiye’de aromaterapide kullanılan yağlar ile ilgili kalite kriterleri oluşturmak.
  2. Aromatik bitkilerin tarımı.
  3. Aromaterapide ve aşağıda bildirilen diğer alanlarda kullanılan aromatik bitkilerin ülkemizde üretilebilmesi için araştırma yapmak, bu bilgileri paylaşmak. Türkiye’nin aromatik bitki tarımındaki potansiyelinin açığa çıkartılması.
  4. Aromatik bitkilerden elde edilen doğal ekstrelerin kozmetik ürünlerin üretiminde kullanımı.
  5. Aromatik bitkilerden elde edilen doğal ekstrelerin parfüm üretiminde kullanımı.
  6. Aromatik bitkilerden elde edilen doğal ekstrelerin gıda üretiminde kullanımı.