HAKKIMIZDA

Tarihçe

Türkiye’nin aromaterapi alanında faaliyet gösteren ilk sivil toplum kuruluşu olan AROMADER’in kuruluşu, 2005 yılında Forum Essenzia’nın Türkiye partneri ve aynı zamanda Defne Essencia markasının da kurucusu ve sahibi olan Nuri Kalay ile ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Türkiye’de aromaterapinin tanıtılması, konu ile ilgili araştırma ve incelemelerin yapılmasının sağlanması ve ilgili tüm faaliyetlerin yaygınlaştırılmasını amaç edinen AROMADER, Isparta Ağlasun’daki ilk toplantıyı takiben 9 Şubat 2005 tarihinde resmi olarak kuruldu ve ilk yönetim kurulu toplandı.

Dernek merkezi o günlerde Alanya’da Şekerhane Mahallesi Haced Caddesi Huzur Apartmanı B Blok Kat 1 adresinde idi. Derneğin kurucuları ise; Nuri Kalay, Yaşar Koç, Pembegül Şahin, Seda Kurmuş, Muhsin Cihat Altınöz, Mehmet Yaşasın, Halil Güner’dir. İlk yönetim kurulunda ise; Nuri Kalay, Yaşar Koç, Pembegül Şahin, Seda Kurmuş ve Mehmet Yaşasın görev almıştır. Derneğin o tarihteki adı “Aromaterapiyi ve Aromaterapide Kullanılan Aromatik Bitkilerden Elde Edilen Uçucu Yağları Araştırma Geliştirme ve Tanıtım Derneği” idi.

Kuruluşundan üç sene sonra dernek İstanbul’a taşınma kararı aldı. 16 Mart 2008 tarihinde İstanbul’da Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesinde yapılan genel kurulda derneğin İstanbul’a taşınması sağlandı. Genel Kurulda seçilen Yönetim Kurulu’na Zülfikar Alkan, Ayten Altıntaş, Şükrü Aras, Nihal Doğan, Nuri Kalay seçildi. Derneğin yeni adresi artık; Alemdar Mahallesi Ticarethane Sokak No.23 Sultanahmet – İstanbul idi. Bugün halen aynı merkezde çalışmalara devam edilmektedir.

AROMADER, 15 Ocak 2015 tarihinde Olağan Genel Kurul yaparak

AROMATERAPİ DERNEĞİ
olarak ismini değiştirmiş ve yeni yönetim kurulunu seçmiştir:

Başkan Ayten Altıntaş, Başkan Yardımcısı Fatma Apaydın, Genel Sekreter Kerim Alpınar, Sayman Aslı Yazıcıoğlu Ketencioğlu ve Üye Zülfikar Alkan seçilmişler ve göreve başlamışlardır.

AROMADER Türkiye’de aromaterapinin dünyadaki en güncel uygulamalarla uyumlu ve öncü olacak şekilde gelişimi, geniş kesimlerde aromaterapi bilincinin yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürmektedir.